Inloggen voor privé menu's toegankelijk met een account !
Account aanvragen aan de webmaster via CONTACT formulier.


LOGIN       LOGOUT

ICT CORNER

 

     Beste Probus vrienden,

             In 2011 was de website van PROBUS BELGIUM aangemaakt met de drupal 6 "multi-sites configuration". In 2013, tijdens verfijningen en intensieve deelname van de clubs, kreeg de website te kampen met een te kort aan capaciteit en 'hackers'.

              De oplossing: "Migratie naar Drupal 7", een een "mulit-sites-configuration" goedgekeurd door het C.I.C. onder het voorzitterschap van Paul DE PRETER, werd begin maart 2014, onmiddellijk na de benoeming van de nieuwe nationale coördinatrice, Claudine Higuet, door het C.I.C. verworpen voor een joomla "single-site-configuration" website. Hierdoor verloren alle Probus clubs hun eigen website !              Daarna, tijdens de periode 2014 - 2015, faalde iedere poging om, op een waardige manier, PROBUS BELGIUM te vertegenwoordigen op internet. De verantwoordelijke Etienne Gilbart, juist benoemd tot regionale coördinator van 'Brabant Wallon / Hainaut / Bruxelles', mislukte in het aanmaken van een website in 'Joomla'. Daarom hebben verschillende Probus clubs een eigen website aangemaakt.

              In maart 2016, na de benoeming van Yvan Vandewalle als nationale coördinator, verscheen uiteindelijk opnieuw een Probus Belgium 'Joomla' website op internet die zogezegd nog verder kan bewerkt worden ?? door de clubs.

             In deze omstandigheden en om de gekende problematiek op te lossen, worden clubs, die de kennis in huis hebben, aangemaand een eigen website aan te maken. In de toekomst zal de website van Probus Belgium enkel nog fungeren in een overkoepeling via links, visa versa, met de clubs. Voor zij die willen zal men op de Probus Belgium website een publieke en/of een private boodschap kunnen aanmaken.

             Gesteund in april 2016 door de nationale coördinator, Yvan Vandewalle, als ex-webmaster van Probus Belgium en ex-ICT-verantwoordelijke van Probus Belgium regio 4 'Vlaams Brabant/Limburg', is het mijn bedoeling om de Probus clubs die onlangs een eigen Drupal 7 website hebben aangemaakt, verder te ondersteunen. Echter spontane hulp voor de nationale website wordt door Yvan Vandewalle op een oneerlijke manier met gerechtelijke bedreigingen beantwoord. Meer informatie ? klik op de volgende link.             Daarom werden, zoals destijds, instructies ontwikkeld die verder op deze pagina, ook voor ieder Probus lid, ter beschikking staan. Bovendien, zullen ICT-verantwoordelijken van Probus Belgium, die met Drupal 7 werken of willen werken, op mijn steun kunnen rekenen. Ter informatie: enkele clubs hebben deze weg al gevolgd met 'Interhostsolutions' als hosting. Misschien als referentie, klik op volgende link:              Alle nodige software om een professionele drupal website te maken is gratis op internet beschikbaar. Voor het gebruik van hosting ( 5GB ) en domeinnaam zijn de kosten minder dan 110,00 € per jaar. Noteer dat het aanmaken door een professionele firma voor een website zoals Probus Belgium enkele duizenden euro's zou kosten. Hierin zijn de jaarlijkse kosten van hosting en domeinnaam niet inbegrepen.

              De Drupal instructies zijn gebaseerd op Drupal 7. Echter zijn de meeste instructies volledig of mist kleine aanpassingen bruikbaar voor Drupal 8. Omdat alle nodige aanpassingen van Drupal 8 (modullen, thèmes, enz.) nog niet ter beschikking staan, is het voorlopig aan te raden om Drupal 7 te installeren.
              Deze website bevat buiten Drupal website instructies nog onderwerpen. Klik hiervoor op de onderstaande knobben.